MENU
HOME
HOME
Dierenarts aan huis
Dierenarts aan huis
NIEUWS
NIEUWS
AFSPRAAK MAKEN
AFSPRAAK MAKEN
Dienstrooster
Dienstrooster
banner-voorbeeld

Afvalprogramma

Het kan soms erg moeilijk zijn om een hond te laten afvallen. Door het extra gewicht is de hond vaak minder actief, waardoor hij steeds minder energie verbruikt. Ook het eten van de allerkleinste porties voer kan vaak toch niet voorkomen dat de hond aankomt of in ieder geval niet afvalt.

Natuurlijk brengt dit ook een aantal gezondheidsrisico's met zich mee;

  • Verhoogde kans op suikerziekte
  • Orthopedische klachten
  • Hartklachten
  • Leververvetting
  • Tumoren
  • Slecht werkend immuunsysteem
  • ect.

Kortom, alle reden om er iets aan te doen!

Wat kunnen wij voor uw hond betekenen?

Wanneer u met ons contact opneemt voor het afvalprogramma, zullen wij u vragen of u een mail wilt sturen. Daarna nodigen wij u en uw hond uit voor een intakegesprek. Wij zullen het voedings- en bewegingspatroon van uw hond doornemen. Uw hond zal worden gewogen, en aan de hand hiervan kan het streefgewicht worden bepaald en rekenen wij voor u uit hoeveel voeding uw hond per dag mag hebben. Vervolgens zullen wij uw hond elke 2 weken wegen. Op deze manier kunnen wij goed in de gaten houden of het afvallen niet te snel of te langzaam gaat en kunnen wij onze adviezen, indien nodig, bijtijds aanpassen.

In sommige gevallen wordt het overgewicht veroorzaakt door een medische aandoening. Wanneer dit vermoeden ontstaat tijdens het afvalprogramma, zullen wij dit met u bespreken. Ook daarmee kunnen wij u verder helpen.

Hoe kunt u zich aanmelden?

Is uw hond te dik? Bent u gemotiveerd om nu echt die overtollige kilo's op een verantwoorde manier eraf te krijgen en te houden?

Meldt u zich dan nu aan voor ons afvalprogramma door een mailtje te sturen naar info@t-holland.nl onder vermelding van het afvalprogramma.

Graag zouden wij meteen de volgende informatie willen ontvangen:

  • Welk voer krijgt uw hond?
  • Hoeveel gram voer krijgt uw hond precies?
  • Welke tussendoortjes en hoeveel krijgt uw hond hiervan?

Wij zullen na ontvangst contact met u opnemen om een afspraak te maken en het vervolgplan te bespreken.

Wandelen

Niet alleen het aanpassen van voer is belangrijk, ook de beweging is een belangrijk punt in ons afvalprogramma. Daarom proberen wij maandelijks een gezamelijke wandeling te organiseren. Aanmelden voor de gezamelijke wandeling kan via info@t-holland.nl. Tevens heeft u de mogelijkheid om mee te wandelen met Dierenuitlaatservice Beestenboel.

Dierenartspraktijk `t Holland
Spoorallee 24
6921 HZ Duiven
Gelderland, Nederland
Tel.
Wij zijn telefonisch bereikbaar op:
+31 (0)316 263167