MENU
HOME
HOME
Dierenarts aan huis
Dierenarts aan huis
NIEUWS
NIEUWS
AFSPRAAK MAKEN
AFSPRAAK MAKEN
Dienstrooster
Dienstrooster
banner-voorbeeld

Niet eten

Wanneer ga ik naar een dierenarts?

Als u kat niet wil eten, wel wilt drinken en verder niet ziek is: Een kat mag maximaal 2 dagen niet eten. U kunt het dus best even 1 tot 2 dagen aankijken.
Soms is niet eten bij katten het enige symptoom dat een kat vertoont als hij ziek is. Van belang is wel dat de kat blijft drinken. Als een kat geen zieke indruk maakt, wel blijft drinken kunt u het rustig een dagje aankijken. Langer dan 2 dagen niet eten, is niet goed voor een kat omdat dan de lever kan gaan vervetten, bovendien als een kat langere tijd niet eet is het soms moeilijk om hem sowieso weer opgang te krijgen met eten.

Als u kat niet wil eten, wel wilt drinken en u heeft de indruk dat u kat ziek is: Direct een afspraak maken.

Leververvetting

Helaas is het zo dat als de kat besluit niet te eten, hij zijn vetreserves gaat aanspreken om aan de benodigde energie te komen. Katten gaan dit in grote hoeveelheden doen en al dat vet wordt dan opgeslagen in de lever. De vervette lever zorgt ervoor dat de eetlust van de kat verdwijnt en uiteindelijk helemaal niets meer. Hierdoor kan de leverfunctie uiteindelijk stoppen wat natuurlijk zeer ernstig gevolgen heeft.
Leververvetting is een probleem waar vooral te dikke katten gevoelig voor zijn omdat juist bij deze dikke katten er nog meer vet afgebroken en opgeslagen wordt in de lever. Daarom is de gedachten dat een te dikke kat wel even vooruit kan niet goed.

 

Dierenartspraktijk `t Holland
Spoorallee 24
6921 HZ Duiven
Gelderland, Nederland
Tel.
Wij zijn telefonisch bereikbaar op:
+31 (0)316 263167