MENU
HOME
HOME
Dierenarts aan huis
Dierenarts aan huis
NIEUWS
NIEUWS
AFSPRAAK MAKEN
AFSPRAAK MAKEN
Dienstrooster
Dienstrooster
banner-voorbeeld

Katvriendelijke praktijkcfc_logo

Wij, van Dierenartsenpraktijk ’t Holland, begrijpen heel goed dat het soms een hele onderneming is om met uw kat naar de praktijk te komen. Alleen uw geliefde huisdier in een mandje krijgen, is vaak al een worsteling en dan nog de reis in de auto naar de praktijk. Alles bij elkaar een stressvolle gebeurtenis voor kat en eigenaar. Toch is het verstandig om uw kat minstens 1x per jaar te laten controleren. Om het voor u en uw kat zo aangenaam mogelijk te maken zijn wij een katvriendelijke praktijk (Cat Friendly Practice) geworden. Wij hebben sinds april 2017 een zilveren status gekregen en wij zijn lid geworden van de International Society for Feline Medicine. Dit is een nieuw concept en is overgewaaid vanuit Engeland en Amerika.

Om de zilveren status van Cat Friendly Practice te krijgen moeten we aan strenge eisen en regels voldoen. Voor u als klant betekent dit dat onze  praktijk optimaal katvriendelijk is ingericht en dat onze dierenarts en assistentes aandacht hebben voor de speciale behoeftes van de kat, omdat een kat nou eenmaal geen kleine hond is.

Zo hebben we in de wachtkamer een afgescheiden ruimte om te wachten met uw kat. Bij binnenkomst kunt u doorlopen naar het achterste gedeelte. Hier staat de kattenboom waar u uw kat hoog kunt wegzetten. Ook liggen er handdoekjes en een Feliway spray. Uw kunt de handdoek besprayen met de Feliwayspray, een stress verlagend stofje, en deze over het mandje hangen. Veilig hoog in de boom, uit het zicht van andere dieren voelt uw kat zich een stuk veiliger.

wachtkamer

Elke dinsdag tussen 10 en 12 uur hebben wij op afspraak een kattenspreekuur. Op deze ochtend worden er geen afspraken gepland voor honden (spoedgevallen uitgezonderd). De achterste spreekkamer wordt die ochtend alleen voor katten gebruikt. Dit doen we vooral om de geur van honden zoveel mogelijk te beperken. Bovendien is er vanuit deze spreekkamer geen zicht op dieren in andere ruimtes. Tijdens deze uren maken we gebruik van de Feliway verdamper en spray. Tijdens dit kattenspreekuur is er een kattengedragsdeskundige en dierenarts aanwezig, zodat u ook voor gedragsproblemen terecht kunt.

Indien uw kat onverhoopt opgenomen moet worden, dan zal hij/zij opgenomen worden in onze opname. Hier zitten de katten in een afgeschermd hokje, zodat ze de andere dieren niet kunnen zien. Uw kat krijgt een lekker zacht kleedje en een tentje waarin uw kat zich kan verstoppen als hij/zij dat wil. U mag natuurlijk ook altijd een eigen kleedje meebrengen.

20170119_085258

Wij hebben de beschikking over voldoende faciliteiten met betrekking tot röntgenapparatuur, echo, opname, bloed- en urineonderzoek, chirurgie en anaesthesie.

Binnen de praktijk hanteren wij de richtlijnen van de Feline Friendly Handling Guidelines waarbij de kat op een optimaal  katvriendelijke methode wordt vastgehouden en behandeld.

De dierenarts en assistent/kattengedragsdeskundige volgen regelmatig bij- en nascholingen om hun kennis en kunde up to date te houden.

Binnen de praktijk zijn Maartje van der Steen (dierenarts) en Simone de vries (assistente en kattengedragsdeskundige) de Cat Advocates. Zij zorgen ervoor dat de richtlijnen worden toegepast en nageleefd en zijn het aanspreekpunt voor vragen over katten.

 

Wij zijn trots op onze zilveren status en verwelkomen u graag met uw kat op onze praktijk!

 

IMG_20170429_115849                IMG_20170429_121525037

Dierenartspraktijk `t Holland
Spoorallee 24
6921 HZ Duiven
Gelderland, Nederland
Tel.
Wij zijn telefonisch bereikbaar op:
+31 (0)316 263167