MENU
HOME
HOME
Dierenarts aan huis
Dierenarts aan huis
NIEUWS
NIEUWS
AFSPRAAK MAKEN
AFSPRAAK MAKEN
Dienstrooster
Dienstrooster
banner-voorbeeld

Vaccinaties

Waartegen vaccineren?

U kunt uw kat vaccineren tegen de volgende ziektes:

  • Kattenziekte
  • Feline Herpesvirus (Niesziekte)
  • Chlamydia
  • Calicivirus (Niesziekte)
  • Rabiës (Hondsdolheid)
  • Bordetella Bronchiseptica (bacteriële component van Niesziekte)

Wanneer vaccineren? 

Een kitten wordt voor het eerst gevaccineerd op een leeftijd van 9 weken. De kitten wordt dan gevaccineerd tegen Kattenziekte, het Herpesvirus en het Calicivirus. Deze vaccinatie wordt herhaald als de kitten 12 weken oud is en nogmaals als de kitten 1 jaar is. Vervolgens wordt uw kat jaarlijks gevaccineerd en krijgt u van ons daarvoor een oproep.

Vaccineren op maat

Wij vaccineren uw kat standaard, na de basisvaccinaties op 9 en 12 weken, 1 keer in de 3 jaar met de grote cocktail (Kattenziekte, Herpesvirus en Calicivirus) en de tussen liggende 2 jaren tegen Herpesvirus en Calicivirus.

Rabiës vaccinatie

Indien u met uw huisdier op vakantie wilt moet uw kat gevaccineerd worden tegen hondsdolheid. Houdt u er rekening mee dat uw kat minimaal 3 weken voor vertrek geënt moet worden tegen hondsdolheid, voordat u de grens over mag. Deze enting is verplicht en is geldig in de meeste EU-landen. Deze enting is tegenwoordig geregistreerd voor 3 jaar in de EU-landen.

Bepaalde EU-landen eisen ook een rabiëstiter bepaling voordat u met uw kat het land mag binnen komen. Vaak is er dan ook nog een tijdslimiet na de rabiëstiter bepaling voordat u het land binnen mag met uw dier. Meer vragen hieromtrent kunt u terecht op de site bij OP REIS of de desbetreffende ambassade.

Niesziekte

Niesziekte is een luchtweg infectie van de bovenste luchtwegen. Dit is een aandoening welke bestaat uit meerdere componenten nl een bacteriële en een virale component. Het virale gedeelte (Herpes- en Calicivirus) zit standaard in de vaccinatie, als u ook wilt enten tegen het bacteriële (Bordetella bronchiseptica) gedeelte kunt u kiezen voor een neusspray. Deze neusspray geeft een jaar bescherming.

Vaccinatie tegen niesziekte is niet 100% beschermend aangezien het virale gedeelte uit verschillende virusstammen bestaat en deze virusstammen ook kunnen muteren. Vaccineren tegen niesziekte zorgt er wel voor dat als uw kat ziek wordt, de symptomen minder erg zijn en dat de kat er weer sneller bovenop is.

De vaccinatie tegen Kattenziekte beschermt wel 100%.

 

Dierenartspraktijk `t Holland
Spoorallee 24
6921 HZ Duiven
Gelderland, Nederland
Tel.
Wij zijn telefonisch bereikbaar op:
+31 (0)316 263167