MENU
HOME
HOME
Dierenarts aan huis
Dierenarts aan huis
NIEUWS
NIEUWS
AFSPRAAK MAKEN
AFSPRAAK MAKEN
Dienstrooster
Dienstrooster
banner-voorbeeld

Konijn en Welzijn


Als eigenaar van een konijn wilt u natuurlijk dat uw beestje gezond en gelukkig is. Waar wordt een konijn nou blij van?
Een konijn is een echt groepsdier. Hij wil graag met een soortgenootje rondrennen en spelen, tegen elkaar aanliggen, elkaar wassen etc. Een mannetje en een vrouwtje samen gaat het best. Zorg er dan wel voor dat een van de twee, of allebei gecastreerd/gesteriliseerd wordt. Zet nooit twee vreemde volwassen konijnen ineens bij elkaar. Meestal wordt dat vechten en ze kunnen elkaar flink verwonden.
Een konijn heeft veel ruimte nodig. Als het konijn buiten leeft, zorg dan voor een water- en winddicht hok en een flinke buitenren met genoeg schaduw in de zomer. Haal een buitenkonijn ’s winters niet ineens naar binnen. Een konijn kan niet goed tegen temperatuurschommelingen.
Leeft het konijn binnen, zorg ook dan voor een flink hok en laat het konijn een paar uur per dag los rondlopen. Let op dat het konijn geen giftige kamerplanten kan eten, of stroomdraden doorbijt. Zet het hok niet in de zon of naast de verwarming.
Konijnen zitten graag ergens in of onder dat geeft ze een veilig gevoel. Maak wat schuilplekjes, je kunt ze kant-en-klaar kopen maar ook makkelijk zelf maken.

Dierenartspraktijk `t Holland
Spoorallee 24
6921 HZ Duiven
Gelderland, Nederland
Tel.
Wij zijn telefonisch bereikbaar op:
+31 (0)316 263167